CD&V Kinrooi komt met 9 nieuwe kandidaten

Op vrijdag 10 augustus organiseerde CD&V-Kinrooi haar kandidatendag. Tijdens deze activiteit op het bastion te Kessenich stelde lijsttrekker Jo Brouns de modellijst voor de gemeenteraadsverkiezingen voor. Deze modellijst zal binnenkort ter goedkeuring worden voorgelegd aan de leden van CD&V-Kinrooi. Opvallend aan deze jonge lijst is het feit dat er van de 23 kandidaten negen hun eerste stappen in de politiek zetten. Bij die negen nieuwen zitten maar liefst zes vrouwen.

De huidige burgemeester Jo Brouns staat aan het hoofd van een zeer evenwichtige lijst van kandidaten, in leeftijd gaande van 20 tot 66 jaar. De gemiddelde leeftijd van de kandidaten is trouwens 44,52 jaar. Er staan 4 twintigers, 4 dertigers, 6 veertigers, 7 vijftigers en 2 zestigers op de lijst.

Er staan 12 mannen en 11 vrouwen op de lijst. De verdeling over de verschillende kerkdorpen ziet er als volgt uit: Geistingen 3, Kessenich 4, Kinrooi 5, Molenbeersel 7 en Ophoven 4.

De 23 CD&V-kandidaten zullen onder de slogan ‘#KansrijkKinrooi’ naar de verkiezingen van 14 oktober trekken.