Jo Brouns legde op dinsdag 18 juni de eed af als Vlaams volksvertegenwoordiger

Tijdens de verkiezingen van 26 mei 2019 behaalde Jo Brouns als eerste opvolger op de Vlaamse CD&V-lijst maar liefst 13.115 voorkeurstemmen. Dit was de hoogste score van alle eerste opvolgers in Vlaanderen.

 Aangezien uittredend Minister Jo Vandeurzen zijn mandaat niet opneemt, maakt Brouns zijn intrede in het Vlaams parlement. Op dinsdag 18 juni om 14u30 legde de burgemeester van Kinrooi de eed af om vervolgens deel uit te maken van de 19-koppige CD&V-fractie. Voor de 44-jarige Brouns is dit uiteraard een uitdaging. Al kan hij zich beroepen op zijn jarenlange ervaring als burgemeester en provincieraadslid, daarnaast is hij sinds 2009 actief op het kabinet van Vlaams Minister Jo Vandeurzen en bevoegd voor de Limburgse dossiers.

“We leven in een welvarende regio, maar toch blijven de uitdagingen groot. Ik denk hierbij oa aan de ontsluiting van onze provincie, de participatiegraad van onze Limburgse jongeren aan het hoger onderwijs en het jobaanbod in mijn eigen regio, het Maasland. Ook de ruimtelijke ontwikkeling van Limburg in functie van de nakende betonstop verdient mijn bijzondere aandacht. Ik ga voor een Limburg waar respect voor onze natuur en open ruimte hand in hand gaan met de versterking van onze gemeenten.

Als Vlaams Volksvertegenwoordiger wil ik me inzetten om deze en andere uitdagingen voor Limburg aan te pakken. Samen met mijn collega’s wil ik de stem van Limburg en zijn inwoners luider laten klinken in Brussel. Daarenboven is  mijn aanstelling tot Vlaams Volksvertegenwoordiger een ‘echte’ opportuniteit voor de gemeente Kinrooi en het Maasland.  De impact van Vlaamse beslissingen op de lokale besturen is immers bijzonder groot,” aldus Jo Brouns.

Aangezien het mandaat van Vlaams Volksvertegenwoordiger en provincieraadslid wettelijk niet combineerbaar zijn, zal Raf Truyens (schepen Hechtel-Eksel) Brouns vervangen in de Limburgse provincieraad.

Naast Jo Brouns werden nog twee Limburgse CD&V’ers verkozen in het Vlaams parlement. Lode Ceyssens (Oudsbergen) en Vera Jans (Lanaken) legden op 18 juni eveneens de eed af.

IMG_0849.JPG