‘Fietsen? Dat werkt!’

'Fietsen? Dat werkt!' in Beringen! In samenwerking met Cyclis Bike Lease en SAAMO Limburg bieden we elektrische fietsen aan om mobiliteitsarmoede aan te pakken en mensen met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt te faciliteren om aan de slag te gaan. Intussen zijn al 12 van de 15 beschikbare elektrische fietsen uitgeleend.

Beringen wil werkzoekenden met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt activeren en kijkt met het project 'Fietsen? Dat werkt!' vooral naar werkzoekenden bij VDAB, leefloners en inactieven die geen eigen vervoer hebben. Het gaat om een proefproject, een samenwerking tussen Stad Beringen, Cyclis Bike Lease en SAAMO Limburg. “Mobiliteit blijkt vaak een struikelblok voor deze doelgroep om toch ergens aan de slag te gaan”, aldus burgemeester Thomas Vints (CD&V). “Door hen een elektrische fiets in bruikleen te geven, hopen we de drempel te verlagen. We mikken zo op een verhoging van de werkzaamheidsgraad van 73 naar 80 procent.”

“De vijver van 'klassieke' werkzoekenden is zo goed als leeggevist. Als we versneld en versterkt willen toewerken naar een werkzaamheidsgraad van 80 procent, moeten we dus nieuwe groepen verleiden om de stap naar de arbeidsmarkt te zetten”, zei Vlaams minister van Werk Jo Brouns (CD&V). “Dit project illustreert hoe op een laagdrempelige manier oplossingen worden aangereikt aan talenten die we meer dan ooit nodig hebben op onze arbeidsmarkt.”

Deelnemers kunnen met de E-bike gaan werken, hun werk uitbreiden of vrijwilligerswerk doen. We blijven drempels wegwerken en nieuwe groepen aansporen om de stap naar werk te zetten. Elk talent telt!

Vorige
Vorige

De nieuwe Talent Campus in Pelt biedt zekerheid op ondernemerschap, opleiding en dienstverlening in Noord-Limburg.

Volgende
Volgende

Vlaamse regering verankert LRM opnieuw voor 5 jaar in Limburg